Yksinäisyyteen Minun Tarina® valmennus

Yksinäisyys on suurin yksittäinen psyykkistä kuormitusta lisäävä ja elämänlaatua heikentävä tekijä. Yksinäisyys lisää riskiä sydän- ja verisuonisairauksiin, ennenaikaiseen kuolemaan, käytöshäiriöihin, tiedonkäsittelyn heikkenemiseen, muistisairauksien puhkeamiseen sekä masennukseen ja ahdistukseen. Moni yksinäisyyttä kokeva hakeutuu lääkärin vastaanotoolle, jotta kokisi tulevansa kohdatuksi – kuulluksi ja ymmärretyksi.

Minun Tarina® -valmennus on voimavarakeskinen työväline yksinäisyyden ehkäisyyn. Kuusi viikkoa kestävän valmennuksen viikottaisissa, kahden tunnin mittaisissa tapaamisissa tutustut samankaltaisessa tilanteessa oleviin sekä opit keinoja yksinäisyyden kokemuksen käsittelyyn ja lievittämiseen sosiaalisessa vuorovaikutuksessa ryhmäläisten kanssa.

Suljetussa ryhmässä on maks. 8 osallistujaa, ja osallistujien työskentelyä tukee Mielenpajan Minun Tarina® -verkkokurssi. Verkkokurssin materiaalien avulla muodostat omaan tahtiisi itsestäsi sellaisen tarinan, jota haluat jatkossa kertoa.

Mikäli kärsit yksinäisyydestä ja haluat parantaa elämänlaatuasi, ota yhteyttä, niin kerron sinulle lisää. Yksinäisyyden kanssa sinun ei tarvitse jäädä yksin.

Kokemuksia Minun Tarina® yksinäisyys valmennukseen osallistuneilta

” Nyt tulee paremmin lähdettyä pois niistä samoista ympyröistä, joihin olin aiemmin jumittunut ja on enemmän monipuolisempaa tekemistä. Se antaa elämään uutta sisältöä vaikkakin moni asia tapahtuu pienin askelin, mutta suunta on oikea. Kaiken lisäksi valmennukseen osallistuvat jatkavat vapaamuotoisia tapaamisia noin kahden viikon välein.”

” Itsetuntoni kohosi valmennuksen aikana.”

” Ihmisille, jotka ovat jumittuneet yksinäisyyteen, josta ulospääsy vaati juuri tämäntyyppistä sysäystä katkaista tuo kierre.

” Ehdottomasti, sillä varmasti moni pystyy katkaisemaan yksinäisyyden kierteen ja saa elämäänsä uutta sisältöä, joka antaa vireyttä elämään ja vaikuttaa ihmisen hyvinvointiin. Liian moni ei jaksa omin voimin tuota kierrettä katkaista ja tässä on siihen hyvä mahdollisuus.”

“Parasta oli kohdata muita yksinäisyyttä kokevia ihmisiä ja kuulla heidän elämäntarinoitaan. Saada vinkkejä yksinäisyyden torjuntaan muiden osallistujien kokemusten kautta ja osallistua ryhmätyöskentelyyn.”

 

Minun Tarina®

Osallistutko jo Minun Tarina® valmennukseen?

Kirjaudu sisään alla olevasta painikkeesta. Tämän jälkeen paina kurssin nimeä, niin näet kurssin tunnit. Seuraava yksinäisyys valmennus alkaa 15.5.2024.